About Us

Λίγα λόγια για τις σχολές μας

Οι σχολές χορού “Galena’s Dance Studios” #gds από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, παρέχουν στους μαθητές τους την ευκαιρία να σπουδάσουν με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου και να επωφεληθούν την άρτια και εκτεταμένη γνώση τους στον κόσμο του χορού. Οι σχολές χορού #gds αποτελούν ένα κέντρο διδασκαλίας υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματικό, αθλητικό, κοινωνικό και μοντέρνο χορό.

Σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης οι νέοι χορευτές προετοιμάζονται κατάλληλα ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Μέσω της εκπαίδευσης που λαμβάνουν, είναι ικανοί να διδάξουν χορό ως επαγγελματίες σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά και να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους ως εναλλακτική επαγγελματική επιλογή.

Founder

Η Γκαλένα Βελίκοβα είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής, αλλά το πάθος, η αφοσίωση και η μεγάλη της αγάπη για το χορό καθόρισαν και την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Το 1995 κατέκτησε το πρωτάθλημα Βουλγαρίας στον αθλητικό χορό ενώ από το 1996 έως και το 2000 κατέκτησε 5 συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος στον ίδιο θεσμό. Πέραν των προσωπικών της επιτυχιών ως αθλήτρια  χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αναδείξει και ως προπονήτρια & χορογράφος πολλούς πρωταθλητές σε διάφορες χώρες. Κορυφαία διεθνής αναγνώριση της αποτέλεσε η πρόσκληση από το μεγαλύτερο Training Camp αθλητικού χορού σε όλο τον κόσμο (Ιταλία, Βενετία-Caorle  07.2012), για να διδάξει σε πετυχημένα αθλητικά ζευγάρια και να παραδώσει σεμινάριο σε πάνω από 450 ζευγάρια που είχαν εισέλθει στο camp συμπεριλαμβανομένων και ζευγαριών πρωταθλητών κόσμου. Η Γκαλένα Βελίκοβα κατέχει κάρτα κριτή με διεθνή αναγνώριση από το επίσημο παγκόσμιο οργανισμό χορού WDSF (World Dance Sport Federation). Τέλος, λαμβάνει και ακαδημαϊκής αναγώρισης, ως κάτοχος διδακτορικού τίτλου PhD στη Χοροθεραπεία.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία της Γκαλένα Βελίκοβα διευρύνεται εκτός των άλλων, στον καλλιτεχνικό, τον αθλητικό, τον εκπαιδευτικό και τον επιστημονικό χώρο. Ως κριτής και καλλιτεχνική διευθύντρια σε τηλεοπτικές παράγωγες και shows, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. Είχε τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα από τη θέση του κριτή σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά shows παγκοσμίως “The World’s Best” στο Los Angeles, USA, δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως Drew Barrymore και James Corden στο πρώτο τηλεοπτικό κανάλι της Αμερικής το CBS.

Υψηλά διεθνή πρότυπα

Στον αθλητικό χορό, οι σχολές χορού #gds έχουν ανεβάσει τον πήχη της διδασκαλίας σε επίπεδα που μόνο σε υψηλά διεθνή πρότυπα μπορεί κανείς να συναντήσει. Οι σχολές χορού “Galena”s Dance Studios” μετρούν πολυάριθμες επιτυχίες στην Ελλάδα και το διεθνή χώρο, τόσο της ίδιας της Γκαλένα Βελίκοβα και των συνεργατών της, όσο και των μαθητών τους ως αθλητές χορού. Παράλληλα, η Γκαλένα Βελίκοβα ως προπονήτρια & χορογράφος έχει αναδείξει πολλούς πρωταθλητές σε διάφορες χώρες.  Ενδεικτικά αναφέρεται μια από τις κορυφαίες αναγνωρίσεις του επιπέδου των σχολών χορού #GDS, η πρόσκληση από το μεγαλύτερο Training Camp αθλητικού χορού σε ολόκληρο τον κόσμο (Ιταλία, Βενετία-Caorle  07.2012), προς την Γκαλενα Βελικοβα να διδάξει σε πετυχημένα αθλητικά ζευγάρια και να παραδώσει σεμινάριο σε πάνω από 450 ζευγάρια που είχαν εισέλθει στο camp συμπεριλαμβανομένων και ζευγαριών πρωταθλητών κόσμου.

Junior Dance Program -Kindy Bit®

Με ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία στα παιδιά, οι σχολές χορού “Galena’s Dance Studios” #gds δημιούργησαν το Junior Dance Program-Kindy Bit®, που όχι μόνο αναδεικνύει το ταλέντο των παιδιών, αλλά παράλληλα διδάσκει πειθαρχία, στοχεύοντας στη σωστή εκμάθηση και την έγκαιρη κινητική τους ανάπτυξης.  Επίσης οι μαθητές παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, γιατί ο εγκέφαλος τους έχει ήδη εκπαιδευτεί να επεξεργάζεται σύνθετες πληροφορίες.

Τι μας ξεχωρίζει

Οι σχολές χορού “Galena’s Dance Studios” #gds δραστηριοποιούνται ενεργά και στο χώρο της Χοροθεραπείας παιδιών και ενηλίκων. Η  Δρ. Γκαλένα Βελίκοβα, PhD στη Χοροθεραπεία, χρησιμοποιεί στα προγράμματα που εφαρμόζονται στις σχολές #GDS, ένα μοντέλο επικεντρωμένο στην προσωπική, αυθεντική και εσωτερική κίνηση κάθε ατόμου σε συνδυασμό με την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων τους, οδηγώντας στην μείωση των επιπέδων στρες, η διαχείριση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων, καθώς επίσης και η βελτίωση της διάθεσης και της αυτοπεποίθησης.

Τα τελευταία χρόνια οι σχολές χορού #GDS επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και στον τομέα της γυμναστικής. Πρωτοπορούν ακόμα μια φορά με μια καινούργια ιδέα το Total Body & Mind Shape® (TBMS).  Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα που περιλαμβάνει συνδυασμό ασκήσεων, διατάσεων, χορευτικών κινήσεων και τεχνικών αναπνοής. Το Total Body & Mind Shape® αναζωογονεί, δημιουργώντας ενδυνάμωση του σώματος μέσω διαδοχικών ασκήσεων, αύξηση της συγκέντρωσης μέσω των χορευτικών κινήσεων και παράλληλα βελτίωση της ευκαμψίας μέσω των διατάσεων αλλά και χαλάρωση μέσω των τεχνικών αναπνοής. Αυτή η ολοκληρωμένη μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου, από απώλεια βάρους και αύξηση της σωματικής απόδοσης μέχρι βελτίωση της διάθεσης και της υγείας.

Τις σχολές χορού “Galena’s Dance Studios” #gds έχουν εμπιστευτεί για την δημιουργία των χορογραφιών τους, κορυφαία ονόματα του εγχώριο showbiz (όπως: Φαίη Σκορδά, Αντρέας Γεωργίου,  Ζέτα Μακρυπούλια, Δούκισσα Νομικού, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Κακουργιοτης (Boys and noise), Εβελίνα Παπούλια, Αργύρης Αγγέλου και πολλοί άλλοι), καθώς και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές – ολυμπιονίκες.

Οι φιλόξενοι χώροι στην Αθήνα και τη Λευκωσία αποτελούν πρότυπα, συνδυάζοντας την αισθητική με τη λειτουργικότητα. Μέσα σε αυτό το υποστηρικτικό περιβάλλον, δημιούργημα και αποτύπωμα της ξεχωριστής της προσωπικότητας, η Γκαλενα Βελικοβα υποδέχεται, μαζί με την ομάδα συνεργατών της, τους μαθητές των σχολών. Στόχος των σχολών #gds είναι η διδασκαλία του χορού σε σωστές βάσεις, προσφέροντας παράλληλα καινοτόμα προγράμματα μέσα από τα οποία θα βιώσει ο μαθητής την ευχάριστη και μεταμορφωτική μαγεία του χορού.