Dances

Latin Styles

Μουσικός χρόνος 4/4.

Μέτρα ανά λεπτό 26-27.

Το βάρος που κουβαλούσαν όλη την ημέρα οι σκλάβοι της Αφρικής στην πλάτη τους, κατά τον 16ο αιώνα, ήταν ίσως ο λόγος που δημιουργήθηκε η έντονη κίνηση στους γοφούς, που χαρακτηρίζει τον χορό αυτό. Ο γοητευτικός ρυθμός, ο ερωτισμός της μουσικής, η κοφτή κίνηση των γοφών, η οποία προέρχεται από την πίεση των πελμάτων στο δάπεδο, αλλά και η επιθετική στάση του καβαλιέρου απέναντι στην αμυντική διάθεση της ντάμας, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της Rumba, που θεωρείται – όχι άδικα – ο χορός της αγάπης και του έρωτα.

Μουσικός χρόνος 2/4.

Μέτρα ανά λεπτό 50.

Ο χορός Samba σημαίνει κέφι, ξεφάντωμα καρναβάλι, ενθουσιασμός. Αν και παρουσιάστηκε το 1905 στο Παρίσι σαν εκθεσιακός χορός, πήρε τη σημερινή του ονομασία μόλις το 1923. Ήταν η εποχή που οι κάτοικοι της Βραζιλίας, ξετρελαμένοι με αυτόν το χορό, τον υιοθετούν και έκτοτε θεωρείται η Βραζιλία ως χώρα προέλευσής του. Αλλά, αν γυρίσουμε πολύ πίσω στο χρόνο, ίσως διαπιστώσουμε ότι και αυτός ο χορός έχει τις ρίζες του στην Αφρική. Η Samba είναι χορός γεμάτος χαρά, ζωντάνια, ενέργεια και αισθησιασμό. Απαιτεί πολύ δυνατή και συνεχή κίνηση με γρήγορη ταχύτητα στα πόδια και στους γοφούς, ενώ χαρακτηρίζεται από συνεχές λύγισμα και τέντωμα των γονάτων (bounce action), κάτι που απαιτεί μεγάλη ευλυγισία και πλαστικότητα.

Μουσικός χρόνος 4/4.

Μέτρα ανά λεπτό 30-32.

Χορός από τους πλέον δημοφιλείς, θεωρείται ότι προέρχεται από την Κούβα. Με εμφανείς βάσεις στο χορό Mambo, κατά μία εκδοχή έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ευρώπη γύρω στο 1950. Το παιχνιδιάρικο και χαρούμενο στυλ και οι ενδιαφέρον φιγούρες του, κάνουν το χορό Cha-cha-cha να ξεχωρίζει. Ο εύκολος κατανοητός ρυθμός και η χαριτωμένη κοφτή κίνηση των γοφών, τον κατατάσσουν στους σχετικά εύκολους χορούς, αν και απαιτείται αρκετή ταχύτητα και δεξιοτεχνία στα πόδια.

Μουσικός χρόνος 2/4.

Μέτρα ανά λεπτό 58-62.

Το Paso Doble είναι ένας χορός αναπαράστασης της ταυρομαχίας. Παρόλο που αυτός ο χορός έχει τις ρίζες του στις ισπανικές παραδόσεις, θεωρείτε ότι δημιουργήθηκε στη νότια Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1930. Για αυτό τα βήματα συχνά περιέχουν γαλλικούς όρους. Η μουσική εισήχθη στις ταυρομαχίες κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Οι χορογραφίες αναπτύσσονται μέσα από τον ήχο και το δράμα και των ισπανικών ταυρομαχιών. Συγκεκριμένα οι κινήσεις του άνδρα απεικονίζουν της κινήσεις του ταυρομάχου (matador) και οι κινήσεις της γυναίκας απεικονίζουν της κινήσεις τον ταύρο και την κάπα του ταυρομάχο. Σε κάποιες περιπτώσεις η ντάμα μπορεί να έχει και το ρόλο της Σπανιόλας. Το Paso Doble είναι γνωστός ως ένας από τους ταχύτερους Latin χορούς.

Μουσικός χρόνος 4/4.


Μέτρα ανά λεπτό 40-50.


Το τζάιβ (jive), εμφανίστηκε στις αφροαμερικάνικες συνοικίες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής το 1880. Έχει ξαφνικές και έντονες κινήσεις, κλοτσιές, στροφές και απότομες αλλαγές θέσεων. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας του χορού, το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι μικρό, σχεδόν επιτόπου, ενώ το δεύτερο βήμα, είναι αυτό που δίνει ώθηση για να κινηθεί ο χορευτής στο χώρο.

Ballroom Styles

Μουσικός χρόνος – 4/4.

Μέτρα ανά λεπτό 30.

Παλαιότερα γνωστός ως Slow Foχ είναι ένας κομψός και εκλεπτυσμένος χορός, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920, παίρνοντας στοιχεία από το παραδοσιακό Βαλς. Το Foxtrot είναι ένας χορός, στον οποίο τα ζευγάρια χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό μεγάλων και μικρών, γρήγορων βημάτων «γλιστρώντας» στην αίθουσα χορού. Ως προοδευτικός  χορός, το Foxtrot ενσωματώνει βήματα για να δημιουργήσει ένα τροχασμός (trot), που ταιριάζει με το ρυθμό της μουσικής.

Μουσικός χρόνος 2/4.

Μέτρα ανά λεπτό 50-52.

Το Quickstep είναι ένας από τους πέντε ευρωπαϊκούς διαγωνιστικούς χορούς που αποτελούν την κατηγορία Ballroom International Style.  Ένας γρήγορος χορός, γεννημένος τη δεκαετία του 1920, παίρνοντας στοιχεία από το αργό Foxtrot και το Charleston. H καταγωγή του είναι από την Αγγλία και τυποποιήθηκε το 1927. Ο βασικός ρυθμός είναι “slow, quick, quick, slow, quick, quick”. Η πλειοψηφία των βημάτων slow γίνονται στο τακούνι, ενώ η πλειοψηφία των βημάτων quick γίνονται στις μύτες. Είναι σημαντικό η κίνηση να είναι πολύ δυναμική στο χώρο, αλλά οι βηματισμοί να παραμένουν ανάλαφροι.

Μουσικός χρόνος ¾.
Μέτρα ανά λεπτό 56-60.

Ένας χορός που ξεκίνησε τον 16ο αιώνα. Πρόκειται για τον παλιότερο από τους ευρωπαϊκούς χορούς και προέρχεται από λαϊκούς γερμανικούς χορούς. Ήταν ο πρώτος χορός που τα χέρια του καβαλιέρου αγκάλιαζαν τη μέση της ντάμας. Η κοντινή στάση του ζευγαριού, συγκλόνισε αρχικά την ευγενική κοινωνία. Έγινε ο κατεξοχήν χορός του 19ου αιώνα, ωστόσο, και διατήρησε επίμονα τη δημοτικότητά του τον 20ο. Το βιενέζικο βαλς είναι γνωστό για τις κομψές στροφές του με άρση και πτώση στην κίνηση. Συνήθως εκτελείται σε κλειστό χώρο και η κλειστή του θέση, αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία πολλών άλλων χορών.  Έγινε περισσότερο δημοφιλής με τις συνθέσεις του Johann Strauss, Frédéric Chopin και Pyotr Tchaikovsky.

Μουσικός χρόνος 2/4 ή 4/4.
Μέτρα ανά λεπτό 28-33.

Είναι ένας χορός πάθους και έρωτα, κατάκτησης και εξουσίας, υποταγής και προσήλωσης. Το Tango είναι ευθύς και επίπεδος χορός, χωρίς ανεβοκατεβάσματα του σώματος. Εντυπωσιακές είναι οι απότομες στροφές του κεφαλιού και οι ξαφνικές παύσεις. Οι φιγούρες του είναι δραματικές και δυναμικές συγχρόνως, ενώ οι κινήσεις εναλλάσσονται σε απαλές και κοφτές. Ο τρόπος που κρατάει ο καβαλιέρος την ντάμα είναι πιο σταθερός και το ζευγάρι είναι πιο κοντά απ’ ότι σ’ άλλους Ballroom χορούς.

Μουσικός χρόνος ¾.


Μέτρα ανά λεπτό 30.


Τα βασικά του στοιχεία του Waltz (βαλς) είναι βήματα μπροστά και στο πλάι που εκπέμπουν χάρη και κομψότητα. Είναι ρομαντικός χορός με απαλές και κυκλικές κινήσεις του ζευγαριού. Η διαφορά του με το Βιενέζικο Βαλς δεν είναι μόνο στη διαφορά ταχύτητας του ρυθμού, αλλά και στις ίδιες τις φιγούρες, οι οποίες στο αργό Βαλς, είναι πιο απλές. Χαρακτηριστικές κινήσεις του English Waltz είναι το ανεβοκατέβασμα και το κομψό λίκνισμα όλου του σώματος.

Latin Sequences

Μουσικός χρόνος 4/4.

Μέτρα ανά λεπτό 40-50.

Ο χορός Salsa είναι ένας λάτιν χορός που δημιουργήθηκε από τους ισπανόφωνους της καραϊβικής και από τους ισπανόφωνους μετανάστες στις ΗΠΑ. Βασικές επιρροές τις Salsa είναι οι χοροί όπως Rumba, Mambo.

Ο χορός Salsa χορεύεται κυρίως σε ζευγάρια, αν και υπάρχουν και σόλο φόρμες, και η Rueda που χορεύεται σε κύκλο όπου τα ζευγάρια ανταλλάσσουν τους παρτενέρ τους. Σε αυτόν τον χορό  λόγω των επιρροών του από διαφορετικούς χορούς και τον κυρίαρχο αυτοσχεδιασμό, έχουν δημιουργηθεί διαφορετικά στυλ ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που αναπτύχθηκε, π.χ. Νew York, κουβανέζικο στυλ κτλ.

Μουσικός χρόνος 4/4.

Μέτρα ανά λεπτό 38-50.

Η Bachata είναι ένας κοινωνικός χορός από τη Δομινικανή Δημοκρατία στην Καραϊβική (δεκαετία 1960). Η κίνηση των γοφών τονίζεται σε κάθε 4-το χτύπο, για αυτό τα γόνατα των ερμηνευτών πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα, για να μπορούν να κινούν τους γοφούς τους ευκολότερα. Γενικά, το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης του χορευτή γίνεται στο κάτω μέρος του σώματος μέχρι τους γοφούς.

Μουσικός χρόνος 2/4 ή 4/4.

Μέτρα ανά λεπτό 40-54.

Το Mambo είναι ένα μείγμα αφρικάνικης jazz και κουβανέζικης παραδοσιακής μουσικής, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστό γύρω στο 1943 από τον Κουβανό μουσικό Perez Prado.  Ωστόσο, ήδη από τις αρχές του 1930, οι ορχήστρες στης Β. Αμερικής, προετοίμαζαν το έδαφος για την «εισβολή» του γρήγορου και χαρούμενου αυτού χορού, αναμειγνύοντας Samba, Rumba και Tangο. Και, με τη σειρά του, το Mambo ευνόησε τη δημιουργία και τη διάδοση της πολύ διάσημης μέχρι τις μέρες μας Salsa! Οι πολλές στροφές και ο ανεξάντλητος συνδυασμός από φιγούρες, το πάθος και το «νεύρο» του, τον κάνουν πολύ αγαπητός χορός χορό. Χρειάζεται συγχρονισμός, ταχύτητας, ελεύθερες, απότομες και κοφτές κινήσεις και κρατήματα του ρυθμού.

Μουσικός χρόνος 2/4.

Μέτρα ανά λεπτό 42-56.

Χορός που  χαρακτηρίζεται  από  μεταφορά βάρους από το ένα πόδι στο άλλο, μικρές  γρήγορες, κυκλικές, πλαϊνές και στατικές, έντονες κινήσεις στη λεκάνη – κουβανέζικη κίνηση (Cuban motion), καθώς και από της πολλές στροφές. Η προέλευση του είναι από την Δομινικανή Δημοκρατία. Διαδόθηκε ευρέως τον 19ο αιώνα.

Η Kizomba είναι ένας αφρικανικός χορός που χαρακτηρίζεται με την στενή επαφή που διατηρεί το ζευγάρι σε όλοι την διάρκεια του χορού. Η κίνηση είναι πολύ ομαλή. Στην Kizomba, δεν υπάρχει «βασικό βήμα». Είναι ένα στυλ που χορεύεται σε ζευγάρι κατά κύριο λόγο με τον άνδρα να οδηγεί και τη γυναίκα να ακολουθεί. Όπως και στο Βιενέζικο Βαλς, έτσι κι εδώ έχουμε πολλές κυκλικές φιγούρες.

Μουσικός χρόνος 2/4.

Μέτρα ανά λεπτό 28-50.

Η αρχή του χορού υπολογίζεται τον 19ο αιώνα σε φτωχικές γειτονιές και οίκους ανοχής του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Όταν πρωτοεμφανίστηκε, ήταν ένας χορός μεταξύ ανδρών και δεν υπήρχε ερωτισμός. Ήταν ο τρόπος τους να μπορέσουν να προσεγγίσουν και να κατακτήσουν μια γυναίκα, διότι δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες της εποχής να έρθουν σε τόσο στενή σωματική επαφή με άντρα που δεν είχαν παντρευτεί. Στο σύνολο οι άνδρες ήταν περισσότεροι αριθμητικά από τις γυναίκες. Έτσι, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να τις εντυπωσιάσουν και να διαφοροποιηθούν από τους υπόλοιπους άντρες

Το Argentine Tango είναι ένας αυτοσχέδιος χορός. Ο καβαλιέρος αποφασίζει καθοδηγούμενος από το ρυθμό της μουσικής, πια θα είναι η επόμενη κίνηση και η ντάμα τον ακολουθεί.

Ethnic: Belly dance, Flamenco

Ο χορός Οριεντάλ (ή χορός της κοιλιάς), δημιουργήθηκε υπό την επίδραση ανατολικών θρύλων και μύθων για τις ανατολικές παθιασμένες ομορφιές. Παρότι, ότι αυτός ο χορός  είναι αρκετά ελεύθερος, στην πραγματικότητα διέπετε από αυστηρούς κανόνες, και είναι εκτελεστικά ιδιαίτερα δύσκολος. Δεν υπάρχει άλλος χορός που να μετράει τόσες παραλλαγές και ερμηνείες όσο ο χορός της κοιλίας.

Στα τέλη του 18ου αιώνα, το φλαμένκο άρχισε να παρουσιάζεται στην Ισπανία με τη συνοδεία κιθάρας. Υπήρχαν επίσης άτομα που έδιναν το ρυθμό είτε με παλαμάκια είτε με χτύπημα των δαχτύλων, ενώ βασικό συστατικό του χορού φλαμένκο αποτελεί ο ήχος από τα πόδια των χορευτών και ο κοφτός βηματισμός τους. Ο χορός Φλαμένκο αναδεικνύει τη χάρη του σώματος και των χεριών.

Classic Dances: Contemporary dance, Jazz

Ο σύγχρονος χορός εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1950 καθώς οι χορευτές αντέδρασαν ενάντια στους περιορισμούς της τεχνικής του μπαλέτου. Αυτός ο χορός είναι ένα εκφραστικό στυλ που χρησιμοποιεί μη συμβατικές κινήσεις από διαφορετικά ειδή χορού  σε όλο τον κόσμο. Ενσωματώνει ορισμένα στοιχεία του μπαλέτου, του μοντέρνου χορού, του τζαζ e.g.

Η Jazz ως χορευτικό είδος ξεκίνησε το 1800 ως ένα εντελώς διαφορετικό είδος από τον χορό που γνωρίζουμε σήμερα. Οι ρίζες του βρίσκονται στον χορό με κλακέτες (tap dance) και στην αφροαμερικάνικη jazz μουσική. Οι πρώτοι χορευτές jazz εκτελούσαν περίπλοκες και γρήγορες κινήσεις με τα πόδια τους πάνω στους ρυθμούς της jazz, φορώντας παπούτσια tap. Σήμερα, ο χορός jazz έχει εξελιχθεί σε ένα είδος σύγχρονου, θεατρικού χορού. Επίσης  απαιτεί γερές χορευτικές βάσεις από το μπαλέτο ή άλλα ειδή χορού. Υπάρχουν μερικά κύρια χαρακτηριστικά του χορού τζαζ: η χρήση λυγισμένων γονάτων, η διατήρηση του σώματος κοντά στη γη, καθώς το βάρος μπορεί να μετατοπιστεί ρυθμικά αμέσως από το ένα στο άλλο πόδι.

Modern: Hip Hop, Commercial Dance

Ο χορός Hip hop είναι μια σειρά από στυλ χορού “του δρόμου” που εκτελείται κυρίως σε μουσική χιπ χοπ. Είναι επηρεασμένος από ένα ευρύ φάσμα στυλ που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1970 και έγιναν δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό το είδος χορού είναι μια εξέλιξη του hip-hop και χρησιμοποιείται κυρίως για εμπορική χρήση σε music videos, στην τηλεόραση, σε συναυλίες κ.α. Αυτό το στυλ αναπτύχθηκε από χορευτές στο τέλος της δεκαετίας του 90 που ήθελαν να δημιουργήσουν καινούργιες χορογραφίες για music videos. Ευχάριστα, έντονα μαθήματα που εκπαιδεύουν νέους χορευτές να μπορούν να μάθουν hip-hop χορογραφίες και να αναπτύξουν μεγαλύτερη ρυθμικότητα στο σώμα τους, ενώ οι πιο προχωρημένοι θα ασχοληθούν με την τεχνική του performance και με το να βρουν το δικό τους προσωπικό στυλ.

Musical theatre

Το Musical theatre είναι ένα καλλιτεχνικό είδος θεατρικής παράστασης, που περιλαμβάνει τέσσερα κύρια στοιχεία: τραγούδια, προφορικό διάλογο, υποκριτική και χορό.

Είναι πολύ σημαντικό, ότι αυτό το είδος προωθεί μια κοινωνική συνείδηση ​​μέσω της έκθεσης στα κοινωνικά ζητήματα, τα γεγονότα και τους πολιτισμούς που απεικονίζονται στα σενάρια.

Aerial Dance

Ο εναέριος χορός είναι σχετικά καινούργιος στυλ, που ενσωματώνει μια συσκευή με πανιά, που είναι στερεωμένη στην οροφή, επιτρέποντας στους καλλιτέχνες να εξερευνήσουν το χώρο σε τρεις διαστάσεις. Η δυνατότητα ενσωμάτωσης κάθετων, καθώς και οριζόντιων διαδρομών κίνησης, επιτρέπει καινοτομίες στη χορογραφία και την κίνηση. Ο εναέριος χορός εξερευνά τη διαφορά στη βαρύτητα, την έλλειψη βαρύτητας και τις ποικίλες δυνατότητες κίνησης που προσφέρει η αιωρούμενη κατάσταση. Υπάρχουν πολλά ειδή εναέριου χορού, όπως Aerial Yoga, Aerial Fitness, Aerial Contemporary Dance e.g.

Ελληνικοί – Λαϊκοί/ Παραδοσιακοί

Οι παραδοσιακοί χοροί, όπως Καλαματιανός, Τσάμικος, Συρτός και οι Ελληνικοί – Λαϊκοί χοροί, όπως Ζεϊμπέκικο, Χασάπικο, Χασαποσέρβικο, Συρτάκι κτλ., αποτελούν απαραίτητη γνώση για κάθε γλέντι.

Χορογραφία Γάμου

Ζήστε και εσείς την έντονη συγκίνηση μιας χορογραφίας στην πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής σας. Μια εμφάνισης που θα μείνει αξέχαστη σε εσάς και στους καλεσμένους σας!
Μπορούμε να χορογραφήσουμε το δικό σας αγαπημένο τραγούδι ή εμείς να σας προτείνουμε κάποιά τραγούδια από την πλούσια συλλογή μας, έτσι ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στους χορευτικούς σας στόχους.

Kangoo Jumps

Τα Kangoo Jumps είναι πρωτότυπες  μπότες με ελατήριο, που δημιουργήθηκαν στην Ελβετία. 

Τα Kangoo Jumps σαν μέθοδος γυμναστικής, αναπτύχθηκε αρχικά για να μειώσει την πίεση πρόσκρουσης στις αρθρώσεις των ανθρώπων. Κάποια από τα οφέλη, που παρατηρούνται είναι:

– απώλεια βάρους 

– μέσο μείωσης του σωματικού λίπους

– σύσφιξης και ενδυνάμωσης των μυών

– αύξησης της ευκινησίας. 

Επίσης το σύστημα Kangoo Jumps ενισχύουν το μυοσκελετικό σύστημα και προστατεύοντας τις αρθρώσεις από τη χρόνια κόπωση που σχετίζεται με την άσκηση.

Dance Fitness: BODY & MIND SHAPE® (BMS)

Το Body & Mind Shape®  (BMS) είναι ένα καινοτόμο σύστημα χορευτικής γυμναστικής που περιλαμβάνει συνδυασμό ασκήσεων, διατάσεων, χορευτικών κινήσεων και τεχνικές αναπνοής.

 

Οι σχολές χορού “Galena’s Dance Studios” πρωτοπορούν με μία ολοκληρωμένη μέθοδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου, από απώλεια βάρους και αύξησης της σωματικής απόδοσης μέχρι βελτίωση της διάθεσης και της υγείας. 

Το Body & MInd Shape® (BMS) αναζωογονεί προκαλώντας ενδυνάμωση του σώματος μέσω διαδοχικών ασκήσεων, αύξηση της συγκέντρωσης μέσω των χορευτικών κινήσεων και παράλληλα βελτίωση της ευκαμψίας (μέσο του stretching) και την χαλάρωση (μέσο του breathing) του μυϊκού συστήματος.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση δύναμης, ταχύτητας, ισορροπίας, σύσφιξης, συντονισμού κινήσεων, οδηγώντας σε σωματική και ψυχική ευεξία.  

 

Το Body & Mind Shape® (BMS) απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν ευλύγιστο και καλλίγραμμο σώμα, ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 

 

Το πρόγραμμα περιέχει 3 μέρη:

  1. HIT (high intensity interval training)

Διαλειμματική – Κυκλική προπόνηση με εναλλαγές αερόβιας αναερόβιας προπόνησης, ενδυνάμωση με ενεργητικά διαλείμματα cardio. Πρόγραμμα υψηλής έντασης με στόχο την πλήρη εκγύμναση του σώματος και την ταχεία αύξηση του μεταβολισμού, αυξάνοντας τις καύσεις του σώματος μας για τις επόμενες 48 ώρες (afterburn effect). Έτσι πετυχαίνουμε γρηγορότερη απώλεια βάρους. 

   2. Dance Fusion

Μάθημα που συνδυάζουν το χορό, τη γυμναστική και την διασκέδαση. Μαθαίνοντας μικρές διασκεδαστικές και εύκολες χορογραφίες από διάφορους λάτιν και μοντέρνους ρυθμούς όπως Samba, Chachacha, Salsa, Merengue, Hip Hop, Swing, Modern, Shuffle Dance, Dancehall, Country, Heel Dance, Commercial, Rock n΄Roll, Reggaeton, Bachata, Mambo κτλ.

Στόχος είναι η μείωση του συσσωρευμένου λίπους η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και του κινητικού συντονισμού, προσφέροντας παράλληλα χαρά, ενέργεια και απομάκρυνση του καθημερινού άγχους!

2.1.  Βody Pump

Ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης για ολόκληρο το σώμα, που χρησιμοποιεί το καλύτερο όργανο γυμναστικής, το ανθρώπινο σώμα. Έχει σκοπό την σύσφιξη, την αντοχή, καθώς και την βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης. Ενδυναμώνει τους τένοντες με στόχο τη γενική δύναμη και αποφυγή τραυματισμών.

 

2.2. Σύστημα Pilates 

Επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. Επικεντρώνεται επίσης στην ευλυγισία των μυών, στην κινητικότητα των αρθρώσεων και στην ενδυνάμωση μέσω του πλήρους εύρους κίνησης.  Οι αλλαγές και οι στάσεις γίνονται αργά και με ελεγχόμενο τρόπο και αναπνοή επίσης αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο γι’ αυτό δεν προκαλεί τραυματισμούς.

Είναι πρόγραμμα ιδανικό και για άτομα με μυϊκούς τραυματισμούς και τραυματισμούς στις αρθρώσεις.

 

2.3 Αποθεραπεία:

Stretching/Breathing

Ο στόχος είναι η βελτίωση της ευκαμψίας & ευλυγισίας του μυϊκού συστήματος (muscle flexibility). Μέσα από ασκήσεις που πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς και με συγκεκριμένο τρόπο αναπνοής που ενισχύει τη χαλάρωση του μυ.

3. Ο χορός μάς φτιάχνει τη διάθεση! Και υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολλοί τρόποι με τους οποίους τα καταφέρνει.

3.1. Μειώνει το στρες
Όταν χορεύουμε, τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, πέφτουν. Ταυτόχρονα, οι ορμόνες που συνδέονται με ευχάριστα συναισθήματα, όπως η σεροτονίνη, αυξάνονται σημαντικά. Δεν είναι παράλογο. Η έντονη κίνηση, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από την αγαπημένη μας μουσική, μας βοηθά να ξεσπάσουμε και να διώξουμε από πάνω μας την ένταση της καθημερινότητας.


3.2. Καταπολεμά την κατάθλιψη
Προφανώς, ο χορός δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ψυχοθεραπεία. Ωστόσο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής μας και να λειτουργήσει προληπτικά. Υπεύθυνες για αυτό δεν είναι μόνο οι ορμόνες. Η χαρούμενη μουσική και το γκρουπ από ενθουσιασμένους ανθρώπους που εκτελούν τις ίδιες κινήσεις με εμάς δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να ξεχαστούμε.


3.3. Μας χαρίζει αυτοπεποίθηση
Αυτή η ευχάριστη… παρενέργεια συνοδεύει κάθε νέα δεξιότητα που κατακτάμε. Αλλά και το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να εντυπωσιάσουμε με τις φιγούρες μας στις βραδινές μας εξόδους σίγουρα δεν βλάπτει!


3.4. Είναι μια ευκαιρία για νέους φίλους
Κάθε δραστηριότητα που μας ωθεί στη συμμετοχή σε ομάδες μάς φέρνει κοντά σε νέους ανθρώπους. Ο χορός όμως έχει και άλλο ένα μεγάλο προσόν: την έλλειψη ανταγωνισμού! Έτσι, αυξάνει την πιθανότητα να αποκτήσουμε νέους φίλους και ενισχύει τη συναισθηματική μας υγεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείστε δωρεάν το 1ο σας μάθημα